Care este Diferenta Dintre Mierea de Manuka si Mierea Obisnuita?

mierea de manuka vs mierea obisnuita

Care este diferenta dintre mierea de Manuka si mierea obisnuita pe care o gasim in magazine? Ce face ca Manuka sa fie atat de speciala? Acest articol complet analizeaza in detaliu diferentele dintre mierea de Manuka vs mierea obisnuita, evaluand aspecte precum metodele de procesare, profilul nutritional, utilitatea ei medicala sau pretul de vanzare. Afla cum aceasta miere rara isi pastreaza proprietatile benefice datorita metodelor traditionale de recoltare si de ce este considerata o alegere superioara pentru ingrijirea sanatatii.

Mierea, acest nectar auriu atat de valoros, a fost apreciata de-a lungul istoriei nu doar pentru gustul sau dulce, ci si pentru beneficiile sale terapeutice. Dintre toate soiurile de miere din lume, mierea de Manuka este cea mai buna miere, fiind adesea considerata un superaliment datorita proprietatilor sale unice antibacteriene si antiinflamatoare.

Mierea de Manuka vs mierea obisnuita

cea mai buna miere de manuka

Modul de procesare

In ceea ce priveste intregul proces de procesare, de la extragerea nectarului si pana la ambalarea finala, mierea de Manuka si mierea obisnuita urmeaza cai diferite.

Mierea obisnuita este adesea supusa unor procesari mai intense. Aceste procese pot include incalzirea pentru a-i reduce din umiditate si pentru a prelungi termenul de valabilitate. De asemenea, mierea este filtrata pentru a putea elimina toate impuritatile pe care le-ar putea contine. In anumite cazuri, rare ce-i drept, intalnim si procesul de ultrafiltrare si care ii poate dilua extrem de mult din proprietatile sale naturale. Modul acesta de procesare al mierii obisnuite are ca scop final crearea unui produs curat si clar, care sa arate atractiv pe rafturile magazinelor, chiar daca se reduc anumiti antioxidanti benefici.

Pe de alta parte, mierea de Manuka originala de cea mai buna calitate, certificata UMF, este apreciata pentru procesarea sa minima. Aceasta manipulare atenta asigura ca toate substantele benefice naturale, cum ar fi enzimele si polenul, raman intacte. Mierea de Manuka este de obicei doar purificata pentru a-i imbunatati textura fara a fi pasteurizata, pastrand toate „lucrurile bune” care o fac unica.

miere de manuka valori nutritionale

Valorile nutritionale

 Miere obisnuitaMierea de Manuka
Energie304 kcal350 kcal
Grasimi0g0g
Sodiu4mg0mg
Carbohidrati82.4g80g
Zahar82.1g80g
Proteine0.3g0g

In ceea ce priveste aspectele nutritionale, mierea obisnuita este in general recunoscuta pentru zaharurile care stimuleaza energia si cantitatile mici de vitamine si minerale pe care le contine. Este o sursa rapida de energie si ofera beneficii nutritionale de baza. Cu toate acestea, mierea de Manuka ridica stacheta cu profilul sau superior de imbunatatire a sanatatii. Recunoscuta pentru continutul sau mai mare de metilglioxal (MGO), mierea de Manuka nu doar ca furnizeaza energie, dar ofera si efecte antibacteriene si antiinflamatorii semnificative, pe care mierea obisnuita le are de obicei la niveluri mult mai reduse.

miere de Manuka originala

Utilitatea in medicina

De-a lungul istoriei, mierea a fost folosita in diverse scopuri medicale, dar in ultimele decenii, mierea de Manuka a devenit cunoscuta pentru eficacitatea sa remarcabila in tratamentele medicale. Aceasta este adesea utilizata in tratamentul ranilor, ajutand la vindecarea arsurilor si la calmarea durerilor de gat, dar si pentru ameliorarea simptomelor asociate cu ulcerul stomacal. Datorita proprietatilor sale antibacteriene exceptionale, mierea de Manuka este extrem de apreciata in randul comunitatii medicale, inclusiv de catre medici si practicieni ai medicinei holistice, fiind considerata un tratament natural eficient pentru o varietate de afectiuni.

Mierea obisnuita, desi ofera anumite beneficii pentru sanatate, nu atinge in mod consistent aceleasi standarde medicale ca mierea de Manuka. Variabilitatea in procesarea si puritatea mierii obisnuite poate afecta eficacitatea acesteia in aplicatii medicale, facand-o mai putin fiabila ca tratament pentru conditii specifice.

Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka provin din concentratia ridicata de MGO, un compus care ii confera aceste calitati unice. Aceasta este una dintre putinele remedii naturale recunoscute si validate de cercetari pentru capacitatea sa de a inhiba cresterea bacteriilor rezistente la antibiotice, facand-o un instrument valoros in lupta impotriva infectiilor.

miere de manuka proprietati

Pret

Mierea obisnuita este mai usor de produs si o gasim de cumparat la un pret accesibil, ceea ce o face o alegere populara la nivel mondial. Disponibilitatea sa in diverse forme si arome o face un element de baza in multe gospodarii. Cu toate acestea, mierea de Manuka, care provine exclusiv din mediile nepoluate ale Noii Zeelande si este recoltata intr-o perioada limitata a anului, are un pret mult mai mare. Acest pret reflecta nu doar calitatile sale medicinale, ci si raritatea sa si procesul meticulos necesar pentru a mentine standardele sale inalte.

Ingredientele active unice ale mierii de Manuka, cum ar fi metilglioxalul, sunt masurate si evaluate prin procedee extrem de stricte. Metodele precise si laborioase utilizate pentru extragerea si procesarea mierii de Manuka, asigurand conservarea acestor proprietati terapeutice, justifica costul sau premium. De asemenea, reglementarile stricte impuse de guvernul Noii Zeelande pentru certificarea si etichetarea mierii de Manuka ca fiind autentica contribuie de asemenea la costul sau.

In concluzie, desi mierea obisnuita ramane un element esential in alimentatie datorita aromei si a gustului sau, mierea de Manuka ofera o gama extraordinara de beneficii pentru sanatate care justifica pretul sau premium. Fie ca o picuri pe painea prajita de dimineata sau o folosesti pentru a calma o durere in gat, investind in mierea de Manuka inseamna investitia intr-un remediu natural versatil si puternic, care depaseste simpla dulceata. Aminteste-ti, cand alegi intre mierea de Manuka vs mierea obisnuita, nu alegi doar un gust, ci o gama de beneficii care ar putea avea un impact semnificativ asupra sanatatii si starii tale de bine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top