Ce Inseamna MGO la Mierea de Manuka?

ce inseamna MGO la mierea de Manuka

Cand vrei sa cumperi cea mai buna miere de Manuka autentica din Noua Zeelanda, este posibil sa fi observat pe borcane anumite etichete marcate cu literele MGO urmate de cifre precum 80+, 850+, 400+, 550+ sau chiar 1450+.

In timp ce Methylglyoxal, sau MGO, nu este un factor intalnit exclusiv la mierea de Manuka, acest tip de miere contine cantitati semnificativ mai mari, care contribuie la renumitele sale efecte antibacteriene.

In acest articol, iti voi explica ce inseamna MGO la mierea de Manuka, importanta ratingului MGO, modul in care este produs si rolul sau crucial in proprietatile terapeutice ale mierii.

Ce este MGO?

MGO, sau metilglioxal, este compusul care face ca mierea de Manuka sa fie cea mai buna miere din lume, conferindu-i proprietati puternice antibacteriene si antioxidante.

Gasit in concentratii semnificativ mai mari in mierea de Manuka, MGO este ceea ce ofera acestei mieri de specialitate beneficiile sale unice de imbunatatire a sanatatii.

Fiecare lot este testat riguros pentru a-i determina potenta, care este apoi indicata clar pe eticheta. Factorul MGO trecut pe un borcan, cum ar fi 550+, cuantifica cantitatea de metilglioxal prezenta, masurata in miligrame per kilogram de miere. Aceasta inseamna ca un borcan cu miere de Manuka MGO 550+ contine cel putin 550 mg de metilglioxal per kilogram.

In timp ce anumite soiuri de miere obisnuita pot include MGO, nivelurile de MGO din mierea de Manuka sunt de pana la 100 de ori mai mari, ceea ce-i amplifica semnificativ proprietatile. Ratingul MGO variaza de la 30+ la peste 1500+, si cu cat nivelul este mai ridicat, cu atat mierea este considerata mai puternica si mai eficienta. Cu toate acestea, pentru utilizare obisnuita, un nivel mai mic de MGO este suficient.

factorul UMF

Cum se formeaza MGO in mierea de Manuka?

MGO din mierea de Manuka este produs de albine. Pe masura ce albinele consuma nectarul florii Manuka, ele folosesc enzimele din stomac pentru a procesa nectarul, care contine dihidroxiacetona (DHA). In timpul acestui proces digestiv, DHA este transformat in MGO, compusul cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene puternice. Aceasta conversie continua chiar si dupa ce mierea a fost recoltata, cu nivelurile de MGO crescand de obicei pana la 24 de luni pe masura ce nivelurile de DHA scad, sporind eficacitatea antibacteriana a mierii.

Productia de MGO este influentata de mai multi factori, inclusiv genotipul plantei Manuka, varsta florilor si conditiile de mediu, cum ar fi stresul hidric. Acesti factori afecteaza randamentul nectarului si compozitia chimica a acestuia, care la randul sau influenteaza cantitatea de MGO din mierea recoltata. Variatiile din compozitia nectarului nu afecteaza doar comportamentul albinelor, ci si caracteristicile finale ale mierii de Manuka.

Desi MGO este o componenta critica, nu este singurul responsabil pentru beneficiile mierii de Manuka. Cercetarile sugereaza ca eficacitatea mierii de Manuka provine din efectul sinergic al MGO combinat cu alti compusi naturali din miere, cum ar fi fenolii, flavonoidele si defensinele. Acesti compusi impreuna contribuie la proprietatile terapeutice generale ale mierii.

miere de manuka proprietati

Rolul metilglioxal-ului din mierea de Manuka

Metilglioxal-ul iese in evidenta ca principalul agent antimicrobian din mierea de Manuka, deosebindu-l de tipurile traditionale de miere care se bazeaza in principal pe peroxid de hidrogen pentru proprietatile lor antibacteriene. MGO este eficient deoarece ramane la fel de potent chiar si atunci cand peroxidul de hidrogen este neutralizat de enzima catalaza gasita in tesuturile si fluidele umane.

Aceasta caracteristica unica face din mierea de Manuka un superaliment pentru tratarea infectiilor, in special a celor rezistente la mai multe medicamente. Concentratiile mari de metilglioxal din mierea de Manuka perturba integritatea structurala si functionala a componentelor bacteriene, cum ar fi fimbria si flagelul, impiedicand bacteriile sa adere la suprafete si sa raspandeasca infectia.

Eficacitatea metilglioxal-ului a fost recunoscuta prin studii stiintifice riguroase, ceea ce a condus la utilizarea pe scara larga in medii clinice pentru a combate infectiile bacteriene severe, cum ar fi MRSA. Actiunea antibacteriana cu spectru larg a mierii de Manuka nu este eficienta numai impotriva unei varietati de agenti patogeni, dar ii sporeste si capacitatea de a fi inclusa in produsele moderne de ingrijire a ranilor sau arsurilor. Prin tintirea structurilor bacteriene necesare pentru progresia infectiei, metilglioxal-ul se asigura ca mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea ranilor severe si la prevenirea cresterii tulpinilor bacteriene rezistente.

Desi proprietatile antibacteriene ale metilglioxal-ului sunt bine documentate, beneficiile sale se extind dincolo de tratarea ranilor. Cercetarile indica faptul ca mierea de Manuka poate aborda si afectiuni precum eczema, acneea si infectiile fungice, datorita activitatii sale antimicrobiene cuprinzatoare. Pe masura ce cercetatorii continua sa descopere intregul spectru de beneficii oferite de metilglioxal si alti compusi din mierea de Manuka, aceasta ramane un element esential atat in ​​practicile de sanatate traditionale, cat si in cele contemporane, oferind speranta impotriva provocarilor bacteriene din ce in ce mai rezistente.

MGO-vs-UMF

Ce miere de Manuka MGO sa aleg?

Miere de Manuka MGO 250+ pret

Manuka MGO 83+, MGO 100+ si MGO 250+

Pentru cei incepatori care isi doresc sa testeze mierea de Manuka pentru prima data sau care cauta un produs unic ce le-ar putea da o stare de bine, nivelurile mai scazute de MGO sunt ideale. Cu rating 83+, 100+ si 250+, aceste variante pot fi integrate rapid in dieta obisnuita, oferind o imbunatatire usoara a starii de bine. Oricare dintre ele sunt excelente pentru consumul zilnic, atat al adultilor cat si al copiilor, ajutand la imbunatatirea vitalitatii generale. Pot fi adaugate in ceaiuri, smoothie-uri sau fulgi de ovaz de dimineata pentru un plus de sanatate. Aceste niveluri pot sprijini, de asemenea, hidratarea pielii, calmarea iritatiilor si a durerii in gat si vindecarea ranilor minore datorita proprietatilor lor antibacteriene usoare.


Miere de Manuka MGO 550+ pret

Manuka MGO 400+, MGO 550+ si MGO 850+

Daca vizezi probleme specifice de sanatate, cum ar fi simptomele racelii, sanatatea digestiva sau afectiunile moderate ale pielii, nivelurile medii de MGO ofera un beneficiu terapeutic mai puternic. Acestea sunt mai eficiente pentru cei care au nevoie de un nivel vizibil, dar sigur de actiune antibacteriana. Incorporeaza aceasta miere in bauturile preferate, in mastile de fata de casa sau ca remediu natural pentru refluxul gastroesofagian, infectiii bacteriene sau fungice. Concentratiile de peste 400 metilglioxal reprezinta cel mai bun echilibru intre utilizarea de zi cu zi si sprijinul sistemului imunitar, fiind potrivite pentru gestionarea diverselor afectiuni specifice.


Miere manuka 1000+ MGO

Manuka MGO 1000+, MGO 1200+ si MGO 1500+

Pentru persoanele care se confrunta cu afectiuni serioase, cum ar fi infectiile bacteriene rezistente la tratamentele standard, sau pentru cei care cauta cele mai puternice beneficii oferite de mierea de Manuka, se recomanda un nivel cat mai ridicat de MGO. Un rating de peste 1000 ofera cele mai puternice efecte antibacteriene, potrivite pentru tratarea afectiunilor mai severe sub indrumare medicala. Aceste niveluri sunt suficient de puternice pentru a fi utilizate in contexte terapeutice, cum ar fi in pansamentul ranilor pentru arsuri sau infectii grave. Pot fi folosite cu moderatie in rutinele alimentare pentru a maximiza apararea organismului in timpul sezonului gripei sau pentru persoanele cu imunitate compromisa.

Nota: Consulta intotdeauna medicul inainte de a alege si utiliza miere de Manuka cu o cantitate mare de MGO in scopuri medicale pentru a asigura siguranta si eficacitatea.

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Scroll to Top